top of page

De waarheid over onderhoud bij een RAM 1500Kleine en grote beurten bij een RAM 1500

Er gaan veel verhalen rond over onderhoud. "Wat wordt er vervangen bij een kleine beurt", "Wanneer moet ik een groot onderhoud laten uitvoeren", "Wanneer moet ik mijn bougies vervangen". Op al deze vragen geeft Erwin nu eens en voor altijd antwoord op.


Erwin zegt meestal read the fucking manual, maar in dit geval is dat niet nodig. De ene manual zegt namelijk het ene en de andere manual zegt weer iets anders. In de manuals staan verschillende intervallen van 10,000 12,000 of 13,0000 km. Bij DickerSchutz kiezen we voor de laatste optie, omdat wij hebben ervaren dat bij 13,000 het beste is om een klein onderhoud uit te voeren.


Na zes keer een klein onderhoud te hebben uitgevoerd, doen we bij 91,000 km een groot onderhoud. Ook hier staan verschillende intervallen over in de manuals. Wat Erwin daarvan vindt zie je in het filmpje.


Bij een klein onderhoud worden onder andere zaken zoals olie, koelvloeistof en ruitenvloeistof vervangen. Frank vertelt in het filmpje uitgebreid wat er nog meer vervangen en nagekeken wordt. Bij een groot onderhoud worden natuurlijk meer zaken nagekeken en vervangen zoals de bougies en de versnellingsbakolie. De monteurs zijn hier dan ook een halve tot hele dag mee bezig.

We willen voor onze klanten zo transparant mogelijk zijn en we hopen dat hiermee de vragen over onderhoud duidelijk zijn geworden. Abonneer zeker op ons YouTube kanaal als je meer van dit soort filmpjes wilt zien! Dat zouden we erg waarderen.


Zoals Erwin zou zeggen “read the fucking manual, of toch niet”.

63 weergaven

Comments


bottom of page