top of page

De RAM 1500 TRX komt niet meer terug!

Met de introductie van de nieuwe Ram wordt het tijdperk van de krachtige TRX met 712 pk afgesloten.

Het was een opwindende reis, zo lang het heeft geduurd. De TRX was een buitengewoon voertuig, uitgerust met een HEMI V8-motor die meer dan 700 pk leverde, verpakt in een pick-up truck. Bij de ontwikkeling van dit monster werden alle conventionele overwegingen opzij geschoven. Maar dit avontuur is nu ten einde. Met de komst van de nieuwe RAM is er geen opvolger voor de TRX gepland.


De krachtigste variant van de nieuwe RAM is de RHO, die wordt aangedreven door een 3.0 liter Hurrican zes-in-lijn motor met 540 pk. Dit is een aanzienlijke vermindering in vermogen in vergelijking met de 712 pk V8 van de TRX.

De 5.7 liter en 6.2 liter HEMI V8-motoren worden volledig stopgezet voor de Ram 1500. In plaats daarvan zal de nieuwe zescilinder turbo benzinemotor de taak van aandrijving op zich nemen. Voor de meer traditionele Amerikaanse autoliefhebbers blijft de 3.6 liter V6 echter beschikbaar.


Naast de vernieuwde RAM introduceert het merk ook een interessante hybride variant genaamd de RAMcharger. Deze pick-up combineert twee elektrische motoren met respectievelijk 335 pk en 319 pk, en beschikt over een riante accucapaciteit van 95 kWh. Bovendien is er een range extender aan boord in de vorm van een 3.6-liter V6-motor met 174 pk.

De gecombineerde elektrische actieradius bedraagt maar liefst 1.110 kilometer. Wanneer de accu leeg is, is er nog steeds 100 liter benzine beschikbaar dankzij de range extender. Ram noemt dit de ultieme elektrische truck, hoewel de Europese definitie wellicht anders is. Het totale systeemvermogen bedraagt 672 pk en er is een koppel van 833 Nm beschikbaar.

De hybride RAMcharger accelereert in slechts 4,4 seconden naar 96 km/u, waarmee hij sneller is dan de 712 pk sterke TRX, die volgens specificaties slechts 0,1 seconde langer doet over dezelfde sprint.


Het afscheid van de TRX gebeurt niet onopgemerkt. Ram heeft deze zomer de TRX Final Edition geïntroduceerd, waarvan er slechts 4.000 exemplaren worden geproduceerd. Daarna zal het doek vallen voor de krachtigste RAM pick-up ooit. Gelukkig blijven de herinneringen aan dit indrukwekkende voertuig bestaan.
619 weergaven

Opmerkingen


bottom of page