€ 
€ 
49900
excl. btw
incl. btw
€ 
481
P/M
(Lease) voorstel
Plan showroombezoek
 • Kilometerstand
  101250
 • Kleur
  Obsidian Black
 • Kleur interieur
  Beige
 • Bekleding
  Leder
 • Versnellingsbak
  Automatisch
 • Brandstof
  Elektro/Benzine
 • Vermogen
  333
   pk
 • Aantal cilinders
  6
 • Motorinhoud
  2996
   cc
 • Kilometerstand
  101250
  km

Wat is de magie van een S500?


Het was 1968 en met mijn schoolvriendje Rudi zat ik in de Mercedes 180d uit 1960. Enorm groot was dat stuur. We draaiden eraan en deden net alsof we op reis waren. Af en toe wisselden we van plaats. Er zat een chromen ring in het stuur, daarmee werd de toeter bediend.


Mijn vader was Mercedes liefhebber op-en-top. Zonder budget weliswaar. We hebben het eens nageteld en zijn bij 72 stuks gestopt. Elke paar weken of maanden moest mijn moeder, ervan overtuigd worden dat de Mercedes die hij nú op het oog had, wel echt onweerstaanbaar was. Voor de flat in de Oosterweertlaan in Heugem werden de reparaties uitgevoerd, gewoon op de parkeerplaats. Complete motorwissels werden er uitgevoerd. Ik zie nog de motor eruit komen die aan kettingen omhoog werd getild. Als kleine jongetjes stonden we vol bewondering naar het schouwspel te kijken. Dat waren wel nog auto’s. Als je op het spatbord klopte merkte je dat. Duits staal! Keihard.


Naar Oma in Heerlen

Ik herinner met ook nog de ritjes op Zondag. Van Maastricht naar Heerlen, naar mijn Oma. Er was nog geen autosnelweg en ik zat achterin. Ik werd niet altijd wagenziek van het achterin zitten, maar ook van de weeïge dieselreuk in de auto. Ken je dat? En alsof dat niet genoeg was rookten mijn vader en moeder voorin harder dan de auto zelf. Het was altijd spannend of ik het haalde. Het was altijd leuk bij Oma op de Molenberg, want daar had ik ook vriendjes, maar de reis was wel een opgave.Er waren in die tijd natuurlijk ook veel luxere modellen, maar voor mijn vader is dat altijd een droom gebleven. Mercedes had voor mij iets magisch. Het gaf status. Het idee van kwaliteit. Deutsche Gründlichkeit. De jaren gingen voorbij. En toen de tijd rijp was had ik zoiets van, nu moet het gebeuren, zo’n S-klasse, dat was  wel het topmodel. Die wilde ik wel eens rijden. 


Ik heb toen bij de dealer bijna een gekocht. Het klikte niet met de verkoper. Ik had geen klik met die man. Arrogant. Gaf me het idee dat ik dat niet kon betalen en werd niet serieus genomen. Ik was toen zo teleurgesteld dat ik heel lang niet meer naar Mercedes heb omgekeken.

En toen kwam dit jaar Cars Horsten, een goeie superaardige brabantse klant van ons, die wilde een nieuwe 2020 RAM 1500 Limited, met inruil van zijn 2017 RAM 1500 Longhorn. En een S500. AMG, verlengd. Hybrid, alle opties. Dat was mijn kans! De deal werd gemaakt en die S500 is inderdaad een onvoorstelbare luxe auto, met een geweldige uitstraling. Helemaal compleet, de juiste velgen, alles. Teveel om op te noemen. Die electromotor vind ik ook luxe. Bij het wegrijden uit de garage geen ronkende motor bijvoorbeeld. Bij het optrekken, hard optrekken, werkt hij samen met de benzine motor. Dat voel je. En al die kleuren die je kunt instellen voor het interieur, van rood tot groen tot blauw. De giga ruimte achter en de superzachte kopsteunen, de massagestoelen. En, volgens de boekjes een lage CO2 waarde, al vind ik dat niet zo spannend.Dus de Mercedes S500 mag de verkoop in op zoek naar een volgende liefhebber. Weet je iemand die ook van deze auto's houdt, maak hem dan gelukkig en geef hem een tip! Bedankt!

Groetjes, Erwin Dicker
Complete offerte inclusief scherp lease-voorstel

Vul uw gegevens in. Een verkoper stuurt u een actueel voorstel. Later kunt u altijd nog wensen of uw lease laten aanpassen.
Bedankt! We hebben uw aanvraag ontvangen.
Oops! Er is iets misgelopen bij het insturen van dit formulier.

Kom ons bezoeken

DickerSchutz Car Import

Molensingel 7-9
6229 PB Maastricht
Nederland

Openingstijden Showroom
 • Dinsdag - vrijdag
  09:00 - 15:00
 • Zaterdag
  10:00 - 15:00
Plan showroombezoek

Nu ook virtueel!